Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Με ποια μέτρα κατά της πανδημίας εισηγούνται να διεξαχθούν οι ειδικοί

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Με ποια μέτρα κατά της πανδημίας εισηγούνται να διεξαχθούν οι ειδικοί

Τι θα ισχύσει με τις μάσκες και τα διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 συζήτησε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς στους κλειστούς χώρους των εξεταστικών κέντρων. Η μάσκα θα παραμείνει και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως συστήνει σε όλους τους ανοιχτούς χώρους η Επιτροπή.

Όσον αφορά στα διαγνωστικά τεστ, οι υποψήφιοι στις φετινές εξετάσεις δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αρνητικό self, rapid ή PCR test, σε αντίθεση με όσα ίσχυσαν το 2021. Ωστόσο, η υποχρέωση διενέργειας rapid test θα παραμείνει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, με δική τους δαπάνη.

Όσον αφορά στην τήρηση αποστάσεων, οι ειδικοί εισηγούνται, ότι οι υποψήφιοι που θα βρίσκονται στις αίθουσες εξέτασης, θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Επίσης, οι αίθουσες εξέτασης θα πρέπει να έχουν επαρκή φυσικό αερισμό, δηλαδή να υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα.