Ρόδος: Για traffiking και σωματεμπορία συνελήφθησαν δύο αδέλφια

Ρόδος: Για traffiking και σωματεμπορία συνελήφθησαν δύο αδέλφια

Οι δύο Ρουμάνοι υπήκοοι έφεραν στην Ελλάδα ομοεθνή τους και την εξέδιδαν έναντι αμοιβής

Συνελήφθησαν στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου 32χρονος και 27χρονη υπήκοοι Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που περιήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διαπιστώθηκε ότι προ τριημέρου ο 32χρονος συνόδευσε στην Ελλάδα μια ομοεθνή του, προκειμένου να της εξασφαλίσει εργασία σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης. Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι από κοινού ασκούσαν ψυχολογική πίεση στην ομοεθνή τους, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν, ώστε αυτή να συναινέσει σε γενετήσιες πράξεις έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης, κατά την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε, ότι η 27χρονη διωκόταν για συγκρότηση - ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή στη Ρόδο το 2018. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Για το θύμα λήφθηκε μέριμνα σε συνεργασία με διεθνή οργανισμό για τη φιλοξενία και την επιστροφή στη χώρα της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...