Μονεμβασιά – Κούγιας: Ανεξήγητες συμπεριφορές του δράστη πριν το μακελειό – Η μητέρα του πάσχει από διπολική διαταραχή

Μονεμβασιά – Κούγιας: Ανεξήγητες συμπεριφορές του δράστη πριν το μακελειό – Η μητέρα του πάσχει από διπολική διαταραχή

»Μισή ώρα πριν το έγκλημα έγινε κάτι άλλο»

Για το τραγικό περιστατικό με τον 52χρονο στη Μονεμβασιά που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας μίλησε για τον κατηγορούμενο και την ψυχική του κατάσταση.

«Έπρεπε να έχει γίνει χθες με πρωτοβουλία των αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο δε μπορείς να μην τον καταλάβεις ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια. Αυτό το κατάλαβαν 7 άτομα που κατέθεσαν για τον 52χρονο και δεν γνωρίζονταν με εκείνον και έχουν περιγράψει κάποια δείγματα συμπεριφοράς του από την προηγούμενη μέρα. Είχε δείξει αλλαγή στη συμπεριφορά του, είναι μία δύσκολη στιγμή της ζωής του για κάτι, και είχε αλλάξει», ανέφερε αρχικά.

«Από την προηγούμενη μέρα καταθέτουν άτομα για την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ευγενέστατος, καλοφτιαγμένος άνθρωπος, έχει και ένα ξενοδοχείο. Καλλιεργεί περίπου 300 στρέμματα, είναι αγρότης. Αφιέρωσε τη ζωή του στους γονείς του, που η μεν μητέρα του είναι διπολική και εκδήλωσε αυτή τη διαταραχή για πρώτη φορά στην ίδια ηλικία που εκδηλώθηκε με τον κατηγορούμενο. Έχει έναν πατέρα με πολλά προβλήματα υγείας. Η αδερφή του μένει στο διπλανό χωριό», πρόσθεσε.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε περιστατικά πριν το διπλό φονικό.

«Μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλόκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του, αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτό»,

»Μισή ώρα πριν το έγκλημα έγινε κάτι άλλο. Πήγε στο πιο φημισμένο εστιατόριο της πόλης και πήγε πάνω από κάθε τραπέζι και άρχιζε και κοίταζε για αρκετή ώρα τους ανθρώπους με απλανές βλέμμα, να μην λέει τίποτα. Όταν άρχισε να γίνεται ενοχλητικός και άρχισε να γίνεται η ατμόσφαιρα εναντίον του, στράφηκε προς τον τοίχο, τον οποίο κοιτούσε για αρκετή ώρα χωρίς να κάνει τίποτα. Κάποιος προσπάθησε να ειδοποιήσει την αδερφή του η οποία δεν μπορούσε να απαντήσει. Πήρε το αυτοκίνητο μετά, και στον δρόμο βρήκε το μηχανάκι και έγινε αυτό που έγινε. Μπορεί να είχε κάνει οτιδήποτε. Ο Εισαγγελέας έπρεπε να τον στείλει σε ψυχίατρο. Η αστυνομία δημιούργησε μία δικογραφία τροχαίου δυστυχήματος. Δεν δημιούργησε μία δικογραφία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ έπρεπε να ληφθεί υπόψιν η ψυχιατρική κατάστασή του», επεσήμανε.