Ρούλα Πισπιρίγκου: Ιατροδικαστής την «δείχνει» για την αφαίρεση της παροχής οξυγόνου στην Τζωρτζίνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ιατροδικαστής την «δείχνει» για την αφαίρεση της παροχής οξυγόνου στην Τζωρτζίνα

«Προφανώς για να μην ανευρεθεί από τους γιατρούς, αφαιρέθηκε από τρίτο άτομο» επισημαίνει η Ελπίδα Σπανουδάκη

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη αποδίδει τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκτός από την χορήγηση κεταμίνης και στην αφαίρεση της συσκευής παροχής οξυγόνου από τη μύτη του άτυχου κοριτσιού.

«Για να έχουν χορηγήσει οξυγόνο, πάει να πει, ότι ήθελαν να το κάνουν (σ.σ. το παιδί) να νιώσει καλύτερα στην αναπνευστική του λειτουργία. Δεν βγαίνει εύκολα από κάποιον που δεν γνωρίζει, ούτε με απότομη κίνηση του κεφαλαίου. Προφανώς για να μην ανευρεθεί από τους γιατρούς, αφαιρέθηκε από τρίτο άτομο» επεσήμανε η κ. Σπανουδάκη μιλώντας στην εκπομπή Live News «δείχνοντας» την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ήταν η μόνη που βρισκόταν με το παιδί στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σύμφωνα με όσα είχε πει η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη πριν τη σύλληψή της, έχει γνώσεις νοσηλευτικής .

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο, η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή. «Οι γιατροί λένε, ότι ήταν άσφυγμο, οπότε καταλαβαίνουμε, ότι έχει μπει σε ανακοπή και πρακτικά θεωρείται νεκρό. Πάνω σε αυτό, καταλαβαίνουμε, ότι το παιδί έχει οδηγηθεί σε ανακοπή λόγω της δηλητηρίασης της κεταμίνης, που είχε προηγηθεί της ανακοπής». Όπως λέει η κ. Σπανουδάκη, το γεγονός ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε πριν την ανακοπή, φαίνεται από το ότι βρέθηκε μεταβολίτης της ουσίας στα ούρα της 9χρονης, που σημαίνει ότι κατά τη χορήγησή της θα έπρεπε να είναι ζωντανή. «Αν ήταν νεκρή, δεν θα ανευρίσκαμε τον μεταβολίτη της κεταμίνης» επισημαίνει η ιατροδικαστής.

Η ίδια συμπληρώνει, ότι η χορήγηση κεταμίνης και η αφαίρεση του οξυγόνου, λειτούργησαν συνδυαστικά στον θάνατο του παιδιού.