Αποχή 20 ημερών αποφάσισαν οι Συμβολαιογράφοι Aθήνας, Πειραιώς και Νήσων

Αποχή 20 ημερών αποφάσισαν οι Συμβολαιογράφοι Aθήνας, Πειραιώς και Νήσων

Διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων στο Κτηματολόγιο

Εικοσαήμερη αποχή αποφάσισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, οι Συμβολαιογράφοι της Αθήνας, Πειραιώς και Νήσων διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων από τις 30 Μαΐου.

Μετά από γενική συνέλευση που διήρκησε 6 ώρες οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή από τις 30/5/2022 μέχρι τις 20/6/2022 αναφέροντας πως το Κτηματολόγιο προχωρά χωρίς να έχουν επιλυθεί σωρεία νομικών και τεχνικών προβλημάτων που έχουν εντοπίσει και εκκρεμούν. Μάλιστα, με τον Σύλλογο της Αθήνας φαίνεται πως συντονίζονται και οι υπόλοιποι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι, ενώ δεν αποκλείεται η αποχή, τελικά, να είναι πανελλαδική.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν στην καθιέρωση της ηλεκτρονικής καταχώρησης, διότι θεωρούν ότι εκτός των προβλημάτων που δεν έχουν επιλυθεί, υπάρχει θέμα και για την ασφάλεια των συναλλαγών. Οι συμβολαιογράφοι σημειώνουν, ότι θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των συμβαλλομένων και με την δια φυσικής παρουσίας καταχώριση.