Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Ανατροπή» με την κεταμίνη και την ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Ανατροπή» με την κεταμίνη και την ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας

Αναμένονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, πρωτότοκης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένονται από μέρα σε μέρα, αφού θα αρχίσουν να «ξεδιπλώνονται» τα πραγματικά στοιχεία όσων ασχολούνται, από πλευράς Πολιτείας, αλλά και της κατηγορουμένης, μακριά και πέρα από εικασίες, φήμες, αυτόκλητους εισαγγελείς, διαρροές με αφέλεια αλλά και σκοπιμότητα, εκατέρωθεν.

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr, φέρεται να είναι έτοιμος να καταθέσει στις Αρχές την έκθεσή του ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος τηρεί – καιρό τώρα – σιγή ιχθύος και το πόρισμά του θα έχει βαρύνουσα σημασία, αφού πρόκειται για τον μόνο επίσημο κρατικό λειτουργό, που θ’ αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού από την Πάτρα, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Από την έκθεσή του θα κριθεί, εν πολλοίς, η αντοχή του κατηγορητηρίου, που βαραίνει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που αυτό δεν συνοδεύεται ακόμα από αποδείξεις, όπως ότι αυτή προμηθεύτηκε και σκότωσε, με κεταμίνη, την κόρη της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, που βλέπουν σήμερα για πρώτη φορά τη δημοσιότητα, οι τρεις-τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχουν διαπιστώσει ουσιώδη κενά και αναπάντητα ερωτηματικά, που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας από κεταμίνη, ενδονοσοκομειακά, δεν είναι καλά δεμένη και άρα και το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα Αθηνών.

Η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνάς τους, θα είναι το «κλειδί» της υπόθεσης και… ίσως μιας ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων και «απολύτως καταδικαστικών σεναρίων» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Δηλαδή, η ώρα δεν είναι αυτή που το Νοσοκομείο αναφέρει, στις 2.30 το μεσημέρι αφότου ειδοποιήθηκε το προσωπικό του από τη μητέρα και αυτή εξήλθε του θαλάμου νοσηλείας. Ο θάνατος, φαίνεται να έχει επέλθει αργότερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα των τεχνικών συμβούλων προκύπτει ότι η κεταμίνη έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως, οπότε η δράση της είναι ολιγόλεπτη. Φαίνεται να έχει δοθεί μετά τις 3 το μεσημέρι. Καμία σχέση, δηλαδή μ΄ αυτό που λένε ότι το παιδί στις 2.30 ήταν νεκρό. Με ενδοφλέβια στις 3 μ.μ. θέλει 5-10 λεπτά για να επέλθει το μοιραίο. Το καρδιογράφημα δείχνει τελευταίο σημείο ζωής στις 3.12 μ.μ. και αυτό λέει πολλά, εφόσον τελικά αποτελέσει τον επιστημονικό αντίλογο της άλλης πλευράς των πραγμάτων, κάτι που θα εμπλέξει στην υπόθεση θανάτου γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το προσεχές δεκαήμερο η αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας

Από την «έκθεση Μπουζιάνη» θα εξαρτηθεί – μέσα στο προσεχές δεκαήμερο – και η εκκρεμής αίτηση αποφυλάκισης της 33χρονης. «Για εμάς δεν είναι το πότε θα κατατεθεί αλλά το πώς η αίτηση θα ΄ναι καλά στηριγμένη και δομημένη» εξηγεί στην πατρινή εφημερίδα ο δικηγόρος, της προσωρινά κρατούμενης, Οθωνας Παπαδόπουλος, χωρίς ο ίδιος σ’ αυτό το κομβικό σημείο των ερευνών να θέλει να επεκταθεί.

Αδερφές Πισπιρίγκου: Οι σοκαριστικοί διάλογοι μέσω SMS

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στις αδερφές Ρούλα και Δήμητρα Πισπιρίγκου, όπως αποτυπώνονται μέσα από SMS που αντάλλαξαν οι δυο τους λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ίριδας, του δεύτερου από τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Η 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα είχε φύγει από το σπίτι της, ενώ η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ακόμη στη ζωή.

«Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σας καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί» είναι ένα χαρακτηριστικό μήνυμα της Δήμητρας Πισπιρίγκου προς την αδερφή της Ρούλα. Η θεία της μικρής Τζωρτζίνας φαίνεται να προτρέπει τη μητέρα να σκεφτεί το παιδί της: «Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές» αναφέρει χαρακτηριστικά σε κάποιο από αυτά.

«Το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε» αναφέρει κάποια στιγμή η Δήμητρα Πισπιρίγκου, με τη Ρούλα να απαντά χαρακτηριστικά: «Λοιπόν άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί».

Τα sms καταγράφηκαν την περίοδο από τις 6/4/21 έως και τις 29/4/2021, όταν η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εγκαταλείψει προσωρινά το σπίτι της, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αναστάτωση στο οικογενειακό της περιβάλλον.