Ηλεία: Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανιψιάς του

Ηλεία: Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανιψιάς του

Εντοπίστηκαν προδικαστικές παραλείψεις

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο θείος της 19χρονης που κατηγορείται ότι μαζί με τον αδελφό της, την βίαζαν επί τρία συναπτά έτη σε χωριό του Δήμου Ήλιδας.

Η υπόθεση του βιασμού της 19χρονης σήμερα κοπέλας εκδικάστηκε χθες στο ΜΟΔ Πάτρας με τον θείο της να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και το Δικαστήριο να παίρνει την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας ως εγγύηση το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο Α.Τ. Ήλιδας και την ταυτόχρονη απαγόρευση εξόδου από την χώρα αλλά και να πλησιάσει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη τους ενός χιλιομέτρου, όπως αναφέρει το patrisnews.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας εντόπισε προδικαστικές παραλείψεις τις οποίες ακολούθως αναγνώρισαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί πριν καν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας επισήμανε πως το φερόμενο ως θύμα δεν υποβλήθηκε σε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όταν έκανε τις καταγγελίες στην αστυνομία, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.