Χανιά: Σώος ο 40χρονος Γερμανός με καρδιακό πρόβλημα στο φαράγγι της Τρυπητής

Χανιά: Σώος ο 40χρονος Γερμανός με καρδιακό πρόβλημα στο φαράγγι της Τρυπητής

Έπαθε κρίση πανικού σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε και τον συνοδεύει

Με σκάφος οδηγείται στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων ο 40χρονος Γερμανός, ο οποίος το απόγευμα παρουσίασε ταχυπαλμία και έντονη αδιαθεσία καθώς διέσχιζε με φίλους του το φαράγγι της Τρυπητής που καταλήγει νότια του νομού Χανίων στην παραλία της Τρυπητής.

Η παρέα του φοβούμενη για την υγεία του, καθώς οι παλμοί του έφτασαν τους 180-190 το λεπτό, ζήτησε βοήθεια μέσω του 112 και αμέσως δύο ομάδες πυροσβεστών, η μια από τον πρώτο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και τον Καμπανό, και η δεύτερη από το κλιμάκιο της Ανώπολης μαζί με γιατρό και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σφακίων έσπευσαν με σκάφη στην παραλία της Τρυπητής και από εκεί πεζή μέσα στο φαράγγι όπου συνάντησαν την ομάδα των Γερμανών πεζοπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο γιατρός από την Αγία Ρουμέλη που εξέτασε τον Γερμανό τουρίστα, διαπίστωσε ότι έπαθε κρίση πανικού και παραμένει μαζί του μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι της χώρας Σφακίων και να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση της υγείας του.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μαζί με τους πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Ανώπολης επιστρέφουν με το περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος, που επίσης έσπευσε στο σημείο. Πάντως ακόμα δεν μπήκε καλά – καλά το καλοκαίρι και οι έμπειροι πυροσβέστες των Χανίων ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τουριστών και ορειβατών από τα όμορφα, άλλα σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα, μονοπάτια του νόμου Χανίων.