Θρίλερ με το θάνατο 12χρονης στην Πάτρα: Το παιδί δεν έπασχε από κάποιο νόσημα

Θρίλερ με το θάνατο 12χρονης στην Πάτρα: Το παιδί δεν έπασχε από κάποιο νόσημα

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης διαψεύδει ότι το κορίτσι είχε παρουσιάσει καρδιολογικό πρόβλημα

Άγνωστη μέχρι στιγμής είνα ηαιτιολογία με τον ξαφνικό θάνατο 12χρονης στην Πάτρα, καθώς το παιδί δεν έπασχε από κανένα νόσημα. Το κορίτσι «έσβησε» το πρωί στην περιοχή της Αγυιάς,  βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και την πόλη ολόκληρη.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 5 το πρωί, όταν το παιδί εντοπίστηκε από την μητέρα του στο κρεβάτι του χωρίς αισθήσεις (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδείξεις επιθανάτιου ρόγχου). Επικράτησε πανικός και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα διακομίζοντας  τη 12χρονη στο νοσοκομείο του Ρίου όπου σήμανε αμέσως συναγερμός με τους εξειδικευμένους γιατρούς της μονάδας εντατικής θεραπείας να κατεβαίνουν στο τμήμα επειγόντων και στον τομέα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και να δίνουν απίστευτη μάχη.

Ηλιάδης: «Το παιδί δεν είχε καρδιακό νόσημα»

«Το ΕΚΑΒ πήγε στο σωστό χρόνο, έκανε διασωλήνωση και άρχισε αμέσως ΚΑΡΠΑ η οποία συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 6.25 το πρωί από τις 5.08 που έφτασε το παιδί σε μας» λέει στο thebest ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, τονίζοντας ότι δόθηκε αγώνας για να κρατηθεί η 12χρονη στη ζωή αλλά χωρίς να καταστεί αυτό δυνατό.

Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η νεκροτομή η οποία αναμένεται το αργότερο αύριο το πρωί. Για το θέμα δεν μπορούν να γίνουν ακόμη δηλώσεις από τους γιατρούς καθώς πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο και λαμβάνονται καταθέσεις,  ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με το Ωνάσειο προκειμένου να διερευνηθούν και τα γονιδιακά αίτια, κάτι που συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις αιφνιδίων θανάτων.

«Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε η πληροφορία ότι το παιδί είχε καρδιακό νόσημα, αυτό δεν ισχύει, το παιδί ήταν απόλυτα υγιές» λέει ο κ. Ηλιάδης.

Για το θέμα ενημερώνεται και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν έγινε γνωστό στους γονείς ότι η μικρή μετά από τις απίστευτες προσπάθειες των γιατρών έφυγε απο τη ζωή και κίνησε για τους αγγέλους, τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα.