Marfin: Δώδεκα χρόνια από την τραγωδία – Τρισάγιο στην μνήμη των νεκρών

Marfin: Δώδεκα χρόνια από την τραγωδία – Τρισάγιο στην μνήμη των νεκρών

Τιμήθηκε η μνήμη των τριών εργαζομένων στην τράπεζα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας - Δείτε εικόνες του news

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Το 2010 τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, έχασαν τη ζωή τους, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ομάδα αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, την ώρα που στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν 25-30 εργαζόμενοι..

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, οι τρεις όμως υπάλληλοι της τράπεζας πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, «θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος