Κορονοϊός – Παγώνη: Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας τον ιό

Κορονοϊός – Παγώνη: Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας τον ιό

«Προτεραιότητα στα νοσοκομεία έχουν πλέον οι ασθενείς non Covid»

«Τώρα υπάρχει ελευθερία εκτός από τις μάσκες», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι η μάσκα, ως μέσο προφύλαξης για τον κορονοϊό είναι αναγκαία, ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

«Τώρα μας βοηθάει πολύ ότι θα είμαστε σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερο χρόνο μια και ο καιρός είναι πολύ καλός. Δε σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε τον ιό. Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας και αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί» είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά.

«Έχουν καθυστερήσει εξειδικευμένα χειρουργεία μέχρι και δέκα μήνες». Αναφορικά με τις κλινικές που είχαν κλείσει για να μετατραπούν σε κλινικές Covid -19, τόνισε ότι επανέρχονται σταδιακά.

«Είναι μειωμένα πολύ τα περιστατικά σε όλα τα νοσοκομεία, τα οποία από την μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη λειτουργία τους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη «οι ασθενείς non Covid-19 πλέον πρέπει να έχουν προτεραιότητα, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσουν τα χειρουργεία τους».