Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τρίτη, 3 Μαϊου 2022

'Αστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά αναμένεται σήμερα Τρίτη 3/5/2022. Εντονότερα φαινόμενα στα κεντρικά, βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και σε ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 21, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών και ενδεχομένως πρόσκαιρων καταιγίδων, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.