Πρωτομαγιά: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο

Πρωτομαγιά: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Κυριακή λόγω 24ωρη απεργίας της ΠΝΟ

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, με τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στον Πειραιά, με τον κόσμο να προσπαθεί να αξιοποιήσει τη νέα ανάσα ξεκούρασης, μετά τις ημέρες του Πάσχα.

Δεμένα τα πλοία την Κυριακή λόγω 24ωρης απεργίας

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 1η Μαΐου, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, η απεργία θα ξεκινήσει την 00.01 της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ.

Και σημειώνει: «Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους».