Μηνυτήρια αναφορά κατά του Τάκη Τσουκαλά υπέβαλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Τάκη Τσουκαλά υπέβαλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κοινοποιήσει την αναφορά και στο ΕΣΡ

Μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά του γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού και παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής αθλητικού περιεχομένου, Τάκη Τσουκαλά, για τα όσα είπε στην τηλεοπτική του εκπομπή, καταθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του Τάκη Τσουκαλά, για όσα ακούστηκαν στη διάρκεια εκπομπής του μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η αναφορά περιγράφει τους συκοφαντικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του μηνυόμενου, όπως υποστηρίζουν οι “ασπρόμαυροι”, μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό εκπομπής του τελευταίου μετά τονμιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνουν πως βάσει του άρθρου 41ΣΤ παρ. 6 του Ν. 2725/1999 δύνανται οι χαρακτηρισμοί αυτοί να παροτρύνουν, υποκινήσουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αδικημάτων βίας στον αθλητισμό, και προς τούτο συνιστούν ποινικό αδίκημα. Επίσης, η αναφορά πρόκειται να κοινοποιηθεί και στο ΕΣΡ, από το οποίο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να διενεργήσει έλεγχο και επιβολή σχετικών ποινών σε βάρος του καταγγελλόμενου και της πλατφόρμας, μέσω της οποίας μεταδόθηκε η εκπομπή.