Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της ιατροδικαστού Τσιόλα για την Ίριδα θα είναι «ανατρεπτική»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της ιατροδικαστού Τσιόλα για την Ίριδα θα είναι «ανατρεπτική»

Η κ. Τσιόλα ήταν η πρώτη που υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά

Η κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, για το θάνατο της 6μηνης Ιριδας της οικογένειας Δασκαλάκη θα έχει πολλά «ανατρεπτικά» χαρακτηριστικά, υποστηρίζει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος τα ευρήματα που αναγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση και το «πνευμονικό οίδημα» που αναφέρεται ως αιτία θανάτου, αναμένεται να φωτίσει πολλές κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, που ουδείς άλλος είναι σε θέση να γνωρίζει.

Η έκθεση της κ. Τσιόλα θεωρείται πλήρης και εμπεριστατωμένη αν ληφθεί υπόψη πως όταν τη συνέταξε δεν είχε στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ιατροδικαστής ήταν αυτή που μετά το θάνατο της Ιριδας, πρώτη, εξέφρασε υποψίες τις οποίες δικαιολογημένα δεν συμπεριέλαβε στην έκθεσή της, αφού εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου.

Και πάλι πρώτη απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και κάπως έτσι δόθηκε η εντολή για διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των κοριτσιών.

Αρκούν, συνεπώς, οι ανωτέρω λόγοι για να θεωρείται καταλυτικού χαρακτήρα η κατάθεσή της, για τον θάνατο της Ιριδας, καθότι είναι βέβαιο ότι θα «ξεκλειδώσει» πιθανά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.