Μίνα Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Καθησύχασε τους γονείς για την ηπατίτιδα

Μίνα Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Καθησύχασε τους γονείς για την ηπατίτιδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε τα εμβόλια για τον κορονοϊό μπορεί να χορηγούνται σε ετήσια βάση για τα επόμενα 1-2 χρόνια

Επιβεβαίωσε την πληροφορία η Μίνα Γκάγκα ότι οι μάσκες θα παραμείνουν στους εσωτερικούς χώρους για την προστασία από τον κορονοϊό στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. «Τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, είπε αρχικά αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και αναφέρθηκε στην οξεία ηπατίτιδα.

Η Μίνα Γκάγκα συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία». «Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι».

Σχετικά με την πρόληψη είπε ότι «είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και το πλύσιμο των χεριών πριν φάμε ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά που έχουν παρατηρηθεί στον κόσμο δεν συνδέονται το ένα με το άλλο για αυτό και καθησύχασε τους γονείς να μην φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν με άλλα. Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο» κατέληξε. Μην ανησυχείτε».

Για τον κορονοϊό, εξήγησε: «Η Επιτροπή συστήνει μάσκες μέχρι το τέλος Μαΐου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε. Μειώνονται τα rapid για εργαζόμενους και σταματούν για τους φοιτητές. Σταματούν τα self test για τα παιδιά στα σχολεία. Τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ. Αυτό το τετραήμερο του Πάσχα μας βοήθησαν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δίνοντας αντιικές θεραπείες γιατί δεν δούλευαν τα courier».

Όσο για τα εμβόλια σημείωσε πως: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία περνάει η ανοσοποίηση. Όπως γίνεται και με τη γρίπη. Είναι πιθανό να χρειαστεί ετήσια δόση του εμβολίου για ένα δύο χρόνια».