Κορονοϊός: Τέλος η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από την 1η Μαΐου

Κορονοϊός: Τέλος η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από την 1η Μαΐου

Η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αφορά και στους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα

Οριστικά τέλος παίρνει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε καταστήματα και υπηρεσίες από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγειας, που συνεδρίασε σήμερα.

Η άρση του μέτρου της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης αφορά και στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προβλέπεται η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα). Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, για τους οποίους παραμένουν τα δύο rapid test την εβδομάδα. Επίσης, προβλέπεται ένα rapid test (από δύο που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, παραμένει η υποχρεωτικότητα σε νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώρους εργασίας και χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, μέχρι τουλάχιστον τις 31 Μαΐου. Το μέτρο αυτό θα επαναξιολογηθεί αναλόγως με την πορεία της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα.