Ρούλα Πισπιρίγκου: Εισαγγελική έρευνα για διαρροή της δικογραφίας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εισαγγελική έρευνα για διαρροή της δικογραφίας

Σχετικά με τις καταθέσεις μαρτύρων που είδαν το φως της δημοσιότητας

Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ν. Στεφανάτος, στάθηκαν πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία είναι προσωρινά κρατούμενη η μητέρα της.

Οι καταθέσεις μαρτύρων που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και είδαν το φως της δημοσιότητας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο «παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασίας και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων».

Στο «κάδρο» της έρευνας μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι στην υπόθεση, που έχουν λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά και δημοσιογράφοι που φέρονται να έχουν ανακριτικό υλικό στη διάθεση τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν και με ποιο τρόπο διέρρευσε απόρρητο ανακριτικό υλικό αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την ενέργεια αυτή.