Πάτρα: Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τέσσερις παιδίατροι από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο κατέθεσαν εχθές στην 18η ανακρίτρια

Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών που χειρίστηκαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε εχθές η πρώτη γιατρός που είδε το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία, κάνοντας λόγο για την επιμονή της μητέρας να γίνει εισαγωγή του παιδιού παρά το γεγονός ότι οι περιγραφές της για την κατάσταση της υγείας του ήταν ασαφείς, ενώ δεν συμβάδιζαν και με την εικόνα των εξετάσεων.

Τέσσερις παιδίατροι από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο κατέθεσαν εχθές στην 18η ανακρίτρια.

Στην κατάθεσή τους περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μεγάλο επεισόδιο που παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική.

Στην κατάθεσή της η γιατρός που είδε πρώτη τη Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου στις 8 Απριλίου φέρεται να είπε: «Η μητέρα υποστήριξε πως η Τζωρτζίνα είχε ένα περιστατικό με σπασμούς. Ήταν ιδιαίτερα ασαφής στις περιγραφές της . Ανέφερε πως το παιδί κουνούσε τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι με σπασμωδικές κινήσεις. Για αυτό το λόγο εκείνη έκρινε πως το παιδί πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις».

Σύμφωνα με την κατάθεση των παιδιάτρων δεν βρέθηκε στις εξετάσεις της 9χρονης κάτι που να δικαιολογεί τους σπασμούς που περιέγραφε η Πισπιρίγκου.