Πυρκαγιά Μάτι: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος

Πυρκαγιά Μάτι: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος

Με αυτό παραπέμπονται σε δίκη πέντε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και απαλλάσσονται δέκα πρόσωπα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, πληροφορίες αναφέρουν, ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ, εξετάζει αν θα ασκήσει έφεση τόσο στο σκέλος που αφορά στην αναβάθμιση της κατηγορίας για πέντε αξιωματικούς της πυροσβεστικής, όσο και σε αυτό της απαλλαγής 10 προσώπων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαν να επιστρέψει στην ανάκριση το σκέλος της υπόθεσης, που αφορά στους χειρισμούς πέντε αξιωματικών της Πυροσβεστικής, προκειμένου εξεταστεί το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης. Με το ίδιο βούλευμα, το οποίο αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες, παραπέμπονται σε δίκη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος 13 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους πρόσωπα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ διατάσσεται η απαλλαγή από κάθε κατηγορία 10 ατόμων από το χώρο της Αστυνομίας, αλλά και αντιδημάρχους.