Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ζητήσει νέο πιο εξειδικευμένο γονιδιακό έλεγχο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ζητήσει νέο πιο εξειδικευμένο γονιδιακό έλεγχο

Γιατί έκανε δεύτερες σκέψεις για την εξέταση...

Νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη και εξακολουθεί να αρνείται κάθε σχέση με τον θάνατο των παιδιών, αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε γονιδιακό πρόβλημα.

Ωστόσο, ο πρώτος έλεγχος σε 900 περίπου γονίδια έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος είχε γίνει στο αίμα της νεκρής Ίριδας, της Τζωρτζίνας, ενώ το παιδί βρισκόταν εν ζωή, και των γονιών τους.

Ωστόσο η 33χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια ακόμη μίας λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχαν, πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για άλλο ένα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης. «Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ωστόσο, όταν πληροφορήθηκε το κόστος της εξέτασης – που ανέρχεται σε περίπου 700 ευρώ –, είχε δεύτερες σκέψεις, λόγω οικονομικής στενότητας.

Έπειτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έδωσε τη συγκατάθεση της για να προχωρήσει η διαδικασία, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος.