Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη που βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη που βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της

Γιατί δεν βρέθηκε στον οργανισμό του άτυχου παιδιού η ουσία ροκουρόνιο, που της χορήγησαν κατά την προσπάθεια ανάνηψης οι γιατροί

Η ουσία nor - κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, καταρρίπτει τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι την θανατηφόρα ουσία την χορήγησαν στο παιδί, ίσως από λάθος όπως ισχυρίζεται, οι γιατροί κατά την διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης που κατέβαλαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης μιλώντας στην εκπομπή «Live News», εξήγησε ότι όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία. Έτσι, η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, θα μεταβολιστεί στο ήπαρ και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη.

«Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει, ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατό με αυτή των 20΄-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο, αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε, πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της, καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό. «Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε, δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.