Δύο συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση σε beach bar στην Καβάλα

Δύο συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση σε beach bar στην Καβάλα

Οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ με πυροβόλα όπλα κατά τριών ατόμων τον περασμένο Σεπτέμβριο τραυματίζοντάς τα

Εξιχνιάσθηκε από την Αστυνομία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος τριών ημεδαπών, που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες την 1η Σεπτεμβρίου 2021 στην παραλιακή περιοχή Αμμόλοφων Καβάλας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ληστεία. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερις επιπλέον ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια στις εν λόγω πράξεις και οι δύο για ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες της 1-9-2021 άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε beach bar στην παραλιακή περιοχή Αμμόλοφων Καβάλας, όπου πυροβόλησαν με πυροβόλα όπλα τους τρεις παθόντες, τραυματίζοντάς τους. Ακολούθως οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του καταστήματος και χρηματικό ποσό από τον έναν παθόντα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τον χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και μία βολίδα.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, εκ των οποίων οι δύο συλληφθέντες με τη συνδρομή ακόμη δύο δραστών ενήργησαν σε βάρος των θυμάτων κατ΄εντολή των άλλων δύο ημεδαπών λόγω επαγγελματικών – οικονομικών διαφορών. Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.