Ρούλα Πισπιρίγκου: Το Ωνάσειο διαψεύδει τον δικηγόρο της – «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το Ωνάσειο διαψεύδει τον δικηγόρο της – «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως νοσηλεύτρια του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του είπε ότι θα καταθέσει πως στο παιδί είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία

Διαψεύδει τον δκηγόρο της Ρούλας Πισπιρίσγκου το Ωνάσειο με ανακοίνωσή του. Ο συνήγορος της 33χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, είπε σήμερα πως το νοσοκομείο χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως στο παρελθόν είχε χορηγηθεί κεταμίνη στο παιδί από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και μάλιστα ο ίδιος το έμαθε από νοσηλεύτρια που προτίθεται να το καταθέσει στην ανακτίτρια.

Η πλευρά του Ωνασείου όμως με την ακόλουθη ανακοίνωση διαψεύδει, λέγοντας: «Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Τι έχει πει ο δικηγόρος

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και ανέφερε πως επικοινώνησε με νοσηλεύτρια του Ωνάσειου, η οποία σημείωσε ότι το γεγονός είναι καταγεγραμμένο και πως πρόκειται να κάνει σχετική κατάθεση στις αρχές.

«Η νοσοκόμα είπε ότι μέσα στη ΜΕΘ του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την ανάγκη της θεραπείας και της φροντίδας της Τζωρτζίνας και θέτει προκαταβολικά σε αμφιβολία την τοξικολογική εξέταση. Σύντομα θα υπάρξει κατάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Star σε περίπτωση που ισχύει αυτό το ενδεχόμενο, τότε αφορά τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021, όπου το παιδί είχε νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της 33χρονης έκανε έκκληση να μιλήσουν γιατροί και νοσηλευτές, που ενδέχεται να γνωρίζουν κάτι. Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου στη συνέντευξη που έδωσε μέσα από την φυλακή, ευχήθηκε αυτό το Πάσχα «να φωτίσει αυτόν που έστω γνωρίζει το ο,τιδήποτε να πάει να το πει».