Πάτρα – Λέων: Να αφήσουμε τους πραγματογνώμονες να κάνουν τη δουλειά τους – Θα δοθούν πειστικές απαντήσεις

Πάτρα – Λέων: Να αφήσουμε τους πραγματογνώμονες να κάνουν τη δουλειά τους – Θα δοθούν πειστικές απαντήσεις

«Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια»

Σοβαρές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τόνισε πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα».

Ο κ. Λέων ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να χειριστούν την υπόθεση.

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι».

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;».