Ο πρόεδρος και μέλη της Γερουσίας του Καναδά πήγαν στον Αρχιεπίσκοπο

Ο πρόεδρος και μέλη της Γερουσίας του Καναδά πήγαν στον Αρχιεπίσκοπο

Είχαν συνάντηση με τον Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον πρόεδρο, George J. Furey και μέλη της Γερουσίας του Καναδά είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο πρόεδρος της Γερουσίας αφού πρωτίστως αναφέρθηκε στη φιλοξενία της χώρας μας, εν συνεχεία μίλησε για τις δυσκολίες της πανδημίας, ενώ ενδιαφέρθηκε για τους τρόπους με τους οποίους την αντιμετώπισε η Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αναφορά στα προβλήματα που προέκυψαν, αλλά και στη δική του δοκιμασία όταν νόσησε από covid-19 πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και τόνισε ότι όταν κερδίζεις αυτήν τη μάχη κάνεις σκέψεις για το τι έχει αξία τελικά και τι όχι. Επιπλέον, έκανε λόγο για τις συνέπειες του ιού στην κοινωνία και στις ανθρώπινες σχέσεις και υπογράμμισε πως προκαλεί αμηχανία και απομάκρυνση του ενός από τον άλλον. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στους αντιεμβολιαστές και κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά ότι άλλο είναι η πίστη και άλλο η ιατρική.

Τα μέλη της Γερουσίας εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Μίλησαν για τα αντίστοιχα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στον Καναδά και του μετέφεραν τις ευχές της Ομογένειας. Επίσης, επισήμαναν τη σπουδαιότητα της πίστης, η οποία «μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». Ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον Μακαριώτατο για την υποδοχή, αλλά και για όσες σκέψεις τους μετέφερε, ενώ σε αναφορά του στη συμπλήρωση, φέτος, ογδόντα χρόνων από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών έκανε λόγο για τη σημασία που καλούνται να δίνουν στα θέματα θρησκευτικής πίστης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη συνάντηση παρέστη ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ την αποστολή συνόδευε η διευθύντρια των Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.