Δολοφονία Καρολάιν: Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – «Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω»

Δολοφονία Καρολάιν: Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – «Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω»

Μας είπε κάποια στιγμή «γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά»

«Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία, είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό…».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την εικόνα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο δεύτερος αστυνομικός ο οποίος ανήκε στην ομάδα που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας ανέφερε αναλυτικά τα στοιχεία και τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου του έκαναν εντύπωση στους αστυνομικούς. «Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα έλεγα: «ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω» κατέθεσε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που λύθηκε (σ.σ. κατηγορούμενος) και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δεν μου είπε μια φορά «τι έπαθα! Έχασα τη γυναίκα μου». Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία».

Ο αστυνομικός εστίασε στην αντίδραση του 34χρονου πιλότου όταν ένας από τους αστυνομικούς αναφερόμενος στην Καρολάιν του είπε: «άστο τελείωσε». «Ήταν σα να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή «γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά» και περιέγραψε ως «περίεργη» τη συμπεριφορά του σημειώνοντας ότι αντιδρούσε σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του.

Ένα ακόμη στοιχείο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το μάρτυρα, ήταν το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως αναγνώρισε το όπλο των ληστών. «Είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι τους προβλημάτισε το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται είχαν εισβάλει οι ληστές. «Ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπο του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν ψύχραιμος. Μάλιστα ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κι εκείνος απάντησε. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

«Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;» ήταν η ερώτηση της προέδρου με τον μάρτυρα να απαντά: «Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δε μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι, ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε «ότι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα».

Ο αστυνομικός κατέθεσε πως ο 34χρονος δεν αντέδρασε στη θέα του κρεμασμένου σκυλιού της οικογένειας ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει «πώς ο 34χρονος μέτρησε το χρόνο για να δέσει το λαιμό του;» τόνισε πως αν και ήταν σφιχτά δεμένος δεν ήταν σε κατάσταση να μην μπορεί να πάρει ανάσα.