Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αποζημίωση για τον χαμό της Μαλένας ήθελαν οι γονείς

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αποζημίωση για τον χαμό της Μαλένας ήθελαν οι γονείς

Είχαν πάει σε δικηγόρο για να κάνουν μήνυση στο νοσοκομείο - Γιατί δεν προχώρησε

Όλα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα ερευνούν οι αρχές. Έτσι, μετά την ανίχνευση της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι υπεύθυνοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν χορηγηθεί και στην Μαλένα τοξικές ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί το κορίτσι να έχει δηλητηριαστεί, όπως η αδερφή της, για την οποία κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Πάντως, τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της ήθελαν αποζημίωση από το νοσοκομείο για τον θάνατο της Μαλένας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής οι αναφορές των ιατροδικαστών υποστηρίζουν ότι ο χαμός της Μαλένας οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News» του Mega όσοι ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν, πλέον, το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί και στην Μαλένα τοξικές ουσίες.

Εκείνο που αποτελεί σημείο «κλειδί» είναι η εκτεταμένη φθορά που παρουσίασε το συκώτι της Μαλένας.

Ιατροδικαστές αναφέρουν πως εσφαλμένα αποδόθηκε η φθορά αυτή σε ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν εξηγείται η εκταταμένη φθορά από ασφυκτικό θάνατο και εκτιμούν ότι στην περίπτωση της Μαλένας έχει δράσει τοξικός παράγοντας.

Για την πιθανότητα να έχουν χορηγηθεί τοξικές ουσίες οι Αρχές είναι ενήμερες, ενώ οι ιατροδικαστές σχεδιάζουν τις επόμενές τους κινήσεις προκειμένου να εξιχνιάσουν το μυστήριο αυτό.

Υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο να γίνει εκταφή της Μαλένας, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με τη φθορά στο ήπαρ του παιδιού. Εάν γίνει εκταφή τότε οι ιατροδικαστές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά του κοριτσιού και να γίνει λήψη περισσότερων ιστών, ελπίζοντας πως θα έχουν απομείνει υπολείμματα της χορηγούμενης ουσίας που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Ήθελαν αποζημίωση οι γονείς

Στην ίδια εκπομπή ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως οι μηνυτήριες αναφορές, οι καταθέσεις που είχαν δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τον θάνατο της Μαλένας, στόχο είχαν να βρεθεί από τι πέθανετο παιδί, ενώ αρχικά ευχαριστούσαν το νοσοκομείο για την περίθαλψή του.

Ο ρεπόρτερ ύστερα από επαφή που είχε με γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, στον οποίο είχε απευθυνθεί η 33χρονη κατηγορούμενη και είχε ζητήσει να προβούν σε μήνυση κατά του νοσοκομείου με σκοπό χρηματική αποζημίωση και όχι να βρεθεί η αλήθεια για το αίτιο θανάτου της Μαλένας.

Ο δικηγόρος μελετώντας τον φάκελο της υπόθεσης απάντησε πως δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.