Κορoνοϊός – Λουκίδης: Τι θα γίνει με την 4η δόση του εμβολίου – «Να δούμε τη στρατηγική του σχεδιασμού μας για το φθινόπωρο»

Κορoνοϊός – Λουκίδης: Τι θα γίνει με την 4η δόση του εμβολίου – «Να δούμε τη στρατηγική του σχεδιασμού μας για το φθινόπωρο»

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των μολύνσεων την τελευταία εβδομάδα»

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τι θα γίνει αναφορικά με την 4η δόση του εμβολίου μίλησε ο πνευμονολόγος και καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των μολύνσεων την τελευταία εβδομάδα. Έτσι όπως φαίνεται, δεν περιμένουμε μεγάλες αυξήσεις, πιθανόν να έχουμε όμως σταθερό αριθμό κρουσμάτων για το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Λουκίδης σχετικά με όσα αναμένουμε να δούμε τον επόμενο καιρό.

«Για την 4η δόση υπάρχει οδηγία από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, που βασίζεται και σε μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν 2 ημέρες. Αυτό τον καιρό η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι μεγάλοι άνθρωποι και με πολλά προβλήματα, οπότε είναι επιβεβλημένο για αυτή την ομάδα να οδηγηθεί σε μια περαιτέρω προστασία», εξήγησε ο ίδιος για την 4η δόση του εμβολίου.

«Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχουν δεδομένα και η ιατρική πρέπει να αποφασίζει με δεδομένα και όχι με υποθέσεις. Πρέπει να υπάρχουν κλινικές μελέτες. Όλα τα εμβόλια έχουν φτιαχτεί με την τεχνολογία της Γουχάν, πρακτικά βρίσκονται μακριά από τα δεδομένα και ειδικά της Όμικρον 2, αλλά εξακολουθούν να έχουν άριστη προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσο. Αυτό το βλέπουμε και το καταγράφουμε κάθε μέρα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Πρέπει σε αυτή τη φάση να δούμε τη στρατηγική του σχεδιασμού μας για το φθινόπωρο ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή αναζωπύρωση το χειμώνα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λουκίδης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...