Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα στοιχεία που οδηγούν σε ανθρωποκτονία για Μαλένα και Ίριδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα στοιχεία που οδηγούν σε ανθρωποκτονία για Μαλένα και Ίριδα

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου εξηγεί πώς έχει κατάσταση με τα δύο κορίτσια - Ερωτηματικό πώς ο πατέρας δεν αντιλήφθηκε την κακοποίηση της Τζωρτζίνας από τη μητέρα της

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι, ήδη, προφυλακισμένη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η δικαιοσύνη έχει ανοίξει τους φακέλους της Μαλένας και της Ίριδας. Υπάρχουν στοιχεία πώς οδηγούν σε ανθρωποκτονία και σε αυτά τα κορίτσια και το σκηνικό γίνεται όλο και πιο ζοφερό με τον θάνατο ων τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την νεκροψία στην Μαλένα και στην Ίριδα υπάρχει ένα παθολογικό υπόστρωμα, συγκεκριμένα, στην Μαλένα η λευχαιμία και στην Ίριδα η αγενεσία φλεβόκομβου, δήλωσε στο «Τι λες τώρα!» ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου.

Ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε σε εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν πως οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ανθρωποκτονία.

«Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπήρχε κυάνωση ονύχων, δηλαδή τα νύχια είναι μπλε. Δεύτερον, υπήρχε πνευμονικό οίδημα. Τρίτον, υπήρχε συμφόρηση στον εγκέφαλο. Τέταρτον, στην Μαλένα έχουμε κενοτοπιώδη εκφύλιση στο ήπαρ. Πέμπτον, έχουμε μία διαδικασία από ατ επιμέρους αυτά στοιχεία όπου δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί έχει επελθει αυτό το πράγμα, οπότε βλέπουμε τι νοσήματα υπήρχαν για να τα αποκλείσουμε. Εφόσον δεν υπάρχουν αυτά τα επιμέρους στοιχεία για τα νοσήματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα υποξικό περιβάλλον, τι μένει; Ο εξωτερικός παράγοντας», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ερωτηματικό η άγνοια του πατέρα για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, που σχολίασε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη και αναφέρθηκε στην κακοποίηση που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Δεν το χωράει ο νους μου ότι συμβαίνουν τα έκτροπα σε μία οικογένεια και ο ένας από τους δύο γονείς να μην αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μία παρεκκλίνουσα συμπεριφορά από αυτό που είναι επιτρεπτό. Αναρωτιέμαι πως γίνεται να το έχει αντιληφθεί ένας τρίτος άνθρωπος κι όχι εκείνος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι», ανέφερε η ψυχολόγος και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει μία σπουδαία φράση που λέει ότι για ένα παιδί είναι προτιμότερο να είναι διάβολος στον παράδεισο παρά άγγελος στην κόλαση. Αυτό σημαίνει ότι όλη την κακία των γονέων τα παιδιά την παίρνουν πάνω τους και θεωρούν ότι τα ίδια είναι κακά. Γι΄αυτό θα δούμε ότι είναι δύσκολο να πουν ότι οι γονείς τους τους έκαναν αυτό… Θεωρούν ότι φταίνε για κάτι και ενοχοποιούνται με κάποιο τρόπο. Άρα είναι πολύ δύσκολο λεκτικά ένα παιδί να πει ότι κακοποιείται, γι’ αυτό και χρειάζονται ψυχολόγοι στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς».