Πάτρα – Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Να βγει στο φως η αλήθεια για τη Τζωρτζίνα»

Πάτρα – Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Να βγει στο φως η αλήθεια για τη Τζωρτζίνα»

Τι είπε η αδελφή της 33χρονης για τον θάνατο της Ίριδας

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη μητέρα των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, τα όσα διαδραματίστηκαν όταν πέθανε η Ίριδα, και τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Η Ρούλα προσπαθεί να είναι όσο πιο δυνατή μπορεί. Η οικογένεια θα τη στηρίζει μέχρι το τέλος, μέχρι να βγει η αθωότητά της στην επιφάνεια, γιατί είναι αθώα και ελπίζουμε να γίνει πολύ σύντομα αυτό. Από τη δικογραφία είναι ξεκάθαρο ότι η Ρούλα δεν ήταν μέσα (στο δωμάτιο του παιδιού) την ώρα που χορηγήθηκε η κεταμίνη. Εμείς περιμένουμε όσο πιο σύντομα γίνεται να βγει η αλήθεια στο φως, τουλάχιστον για την Τζωρτζίνα, που έχει φέρει σε αυτή τη δύσκολη θέση τη Ρούλα και μετά να γίνει όποιος έλεγχος θέλουν και για τα άλλα δύο παιδιά» λέει η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε και την ημέρα που βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας, η Ίριδα. «Στις 7.30 ακούσαμε ένα τύπου νιαούρισμα από το παιδί. Πήγε η Ρούλα, ούτε ένα λεπτό έκανε, να βάλει την πιπίλα. Γύρισε και της λέω «Δεν έφαγε;», λέει «όχι, λογικά θα κλάψει σε λίγο για να φάει». Δεν έφαγε, δεν ξύπνησε το παιδί. Μετά πήγα εγώ, γύρω στις 11.30 και βρήκα το παιδί νεκρό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι γινόταν από εμάς για να το επαναφέρουμε, ταυτόχρονα είχα καλέσει και το ΕΚΑΒ, είχα καλέσει και τον Μάνο. Πήγαμε στο Καραμανδάνειο που μας είπαν ότι δυστυχώς το παιδί έχει φύγει» περιέγραψε.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της αδελφής της την ώρα που προσπαθούσαν να επαναφέρουν την Ίριδα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό. Ήταν μια Ρούλα γονατισμένη στο πάτωμα και κοπανιόταν. «Όχι το παιδί μου, όχι το παιδί μου», φώναζε. Το έχουν πει και οι γείτονές που την είδαν την ώρα που βγήκε να μπει στο ασθενοφόρο. Φώναζε «Όχι αυτό, πάρε εμένα». Ε, τι άλλο να σας πω για αυτή τη μάνα. Και μάρτυρας σε όλα αυτά δυστυχώς ήταν και η Τζωρτζινούλα. Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της Ρούλας, τουλάχιστον ένα πεντάλεπτο μετά».

«Θυμάμαι ότι έτρεχα εγώ επάνω σε ένα κεντρικό δρόμο της Πάτρας, που αν σου δείξω θα καταλάβεις, να του δείξω πού είναι το σπίτι. Γιατί δεν μπορούσαν να το βρούνε. Όλα αυτά έγιναν γύρω στις 11.40. Ο Μάνος είχε φτάσει πριν από το ΕΚΑΒ» καταλήγει η Δήμητρα Πισπιρίγκου. «Ο Μάνος είχε γονατίσει, πήρε αγκαλιά τη Ρούλα και έκλαιγε».