Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο γιατρός της εντατικής που φρόντιζε την Τζωρτζίνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο γιατρός της εντατικής που φρόντιζε την Τζωρτζίνα

Τι έλεγε στην απολογία της η κατηγορούμενη για τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη

Ο γιατρός που φρόντισε στην ΜΕΘ την άτυχη Τζωρτζίνα και φέρεται να είχε προτείνει στον Μάνο Δασκαλάκη να ζητήσουν βοήθεια από ειδικό για την Ρούλα Πισπιρίγκου περνά σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης είναι ο μάρτυρας που παίρνει τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων από τον Μάνο Δασκαλάκη που χθες παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο περισσότερο από τρείς ώρες. Η μαρτυρία του γιατρού θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς ο ίδιος μαζί με την ομάδα του είχαν δώσει αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα η οποία νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ για περίπου 4 μήνες.

Από την πρώτη στιγμή, ο γιατρός δήλωνε σοκαρισμένος για το θάνατο του παιδιού τονίζοντας πως τίποτα δεν προμήνυε το τέλος αφού ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός. Παράλληλα, σημείωνε πως δεν είχαν εξήγηση τα «αιφνίδια συμβάντα» σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας. Μάλιστα, ο γιατρός φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας που βρισκόταν το παιδί μαζί με τη μητέρα του.

«Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη»

Αναφορά στον κ. Ηλιάδη κάνει και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της καθώς ήταν εκείνος που τους είχε ενημερώσει ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας γιατρός στο Ωνάσειο. Η προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της κόρης της ανέφερε στην απολογία της ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τους σύστησε την συσκευή «και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια». Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπογραμμίζει , μάλιστα, ότι παρά τις αντιρρήσεις του γιατρού του Ωνασείου να ανάψει το πράσινο φως για την τοποθέτηση του απινιδωτή-βηματοδότη, με την αιτιολογία ότι το πρόβλημα της 9χρονης δεν ήταν καρδιολογικό αλλά πνευμονολογικό-νευρολογικό, η ίδια και ο Μάνος Δασκαλάκης το ζήτησαν επίμονα.

«Γιατί επιμένατε τόσο πολύ ενώ ο γιατρός σας έλεγε ότι δε χρειάζεται;» ήταν η ερώτηση της ανακρίτριας με την κατηγορούμενη να απαντά: «Γιατί πριν πάμε στο Ωνάσειο ο κ. Ηλιάδης μας είχε πει ότι για να θωρακιστεί το παιδί πρέπει να τοποθετηθεί στο σώμα του το μηχάνημα αυτό. Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στον κ. Ηλιάδη γι αυτό και επιμέναμε τόσο πολύ. Επίσης, νιώθαμε σίγουροι ότι έτσι το παιδί θα ήταν ασφαλές».

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθούν τις επόμενες ώρες για να καταθέσουν και άλλοι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που στάθηκε στο πλευρό της Τζωρτζίνας μέχρι το τέλος.