Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Τι ισχυρίζεται η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Τι ισχυρίζεται η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Στο πρώτο παιδί έχει βρεθεί εκδορά στη μύτη - Γιατί θεωρούνται κρίσιμα τα 30 δευτερόλεπτα στην περίπτωση του βρέφους - Ποιος παρέδωσε το πανάκι με αίμα στην αστυνομία

Μετά την ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ανοίγει ο κύκλος των καταθέσωεν και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα. Οι αρχές αναζητούν πειστικές απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Καθοριστικό στην περίπτωση της Μαλένας αποδείχθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα που απέδωσε τον θάνατο του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια. Τρία χρόνια μετά το πόρισμα αμφισβητείται και αναζητείται η ακριβής αιτία θανάτου. Στην περίπτωση της Μαλένας έχει βρεθεί μια εκδορά που εντοπίστηκε στην περιοχή της μύτης που μπορεί να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια, όπως μετέδωσε το Mega.

Στο μικροσκόπιο όμως βρίσκεται και η αιτία θανάτου της Ίριδας. Ο θάνατός της αποδόθηκε τότε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου και η υπόθεση έκλεισε. Σήμερα όμως φαίνεται ότι όλα είναι πιθανόν να ανατραπούν.

Τα κρίσιμα 30 δευτερόλεπτα

Κρίσιμα θεωρούνται όσα θα πουν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της για τον θάνατο της Ίριδας, όπως μετέδωσε το ίδιο κανάλι.

Υπενθυμίζεται ότι η 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, με την αιτία θανάτου της να αποδίδεται σε σπάνιο πρόβλημα καρδιάς. Οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι την κρίσιμη ώρα, συγκεκριμένα στις 7 το πρωί, η 33χρονη και η αδερφή της άκουσαν έναν ήχο από το μωρό, σαν μικρή γκρίνια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε και πήγε στην κούνια, έβαλε την πιπίλα στις Ίριδα και ξαναγύρισε πίσω.

Η Ίριδα εντοπίστηκε νεκρή στην κούνια της στις 11:30 το πρωί. Οι πληροφορίες του ρεπόρτερ Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρουν ότι η αδερφή της 33χρονης θα υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έλειψε από κοντά της μόλις 30 δευτερόλεπτα, προκειμένου να δει τι συμβαίνει με την Ίριδα, και κρίνει πως αυτός ο χρόνος δεν ήταν ικανός ώστε να προκαλέσει κακό στο παιδί.

Τι λέει η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Το... άλλοθι της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι η αδερφή της Δήμητρα, η οποία περιέγραψε ως εξής στο Star την κατάσταση τη μέρα που πέθανε η Ίριδα.

«Στις 7.30 ακούσαμε ένα τύπου νιαούρισμα από το παιδί. Πήγε η Ρούλα, ούτε ένα λεπτό έκανε, να βάλει την πιπίλα. Γύρισε και της λέω "Δεν έφαγε;", λέει "όχι, λογικά θα κλάψει σε λίγο για να φάει". Δεν έφαγε, δε ξύπνησε το παιδί. Μετά πήγα εγώ, γύρω στις 11.30 κάπου. Eκεί βρήκα το παιδί νεκρό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι γινόταν από εμάς για να το επαναφέρουμε, ταυτόχρονα είχα καλέσει και το ΕΚΑΒ, είχα καλέσει και τον Μάνο. Πήγαμε στο Καραμανδάνειο που μας είπαν ότι δυστυχώς το παιδί έχει φύγει», περίεγραψε.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της αδερφής της την ώρα που προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό. Ήταν μια Ρούλα γονατισμένη στο πάτωμα και κοπανιόταν. "Όχι το παιδί μου, όχι το παιδί μου", φώναζε. Το έχουν πει και οι γείτονές που την είδαν την ώρα που βγήκε να μπει στο ασθενοφόρο. Φώναζε "Όχι αυτό, πάρε εμένα". Ε, τι άλλο να σας πω για αυτή τη μάνα. Και μάρτυρας σε όλα αυτά δυστυχώς ήταν και η Τζωρτζινούλα. Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της Ρούλας, τουλάχιστον ένα πεντάλεπτο μέτα.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πότε έφτασε το ασθενοφόρο στο σημείο: «Θυμάμαι ότι έτρεχα εγώ επάνω σε ένα κεντρικο δρόμο της Πάτρας, που αν σου δείξω θα καταλάβεις, να του δείξω πού είναι το σπίτι. Γιατί δεν μπορούσαν να το βρούνε. Όλα αυτά έγιναν γύρω στις 11.40. Ο Μάνος είχε φτάσει πριν το ΕΚΑΒ».

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι το πανάκι με τη σταγόνα αίμα που βρέθηκε στην κούνια της μικρής Ίριδας, το βρήκαν η Ρούλα και ο Μάνος και ότι η ίδια το παρέδωσε στην αστυνομία.

«Αφού εγώ θα πήγαινα να δώσω την κατάθεση για το παιδί, εγώ πήγα και το πανάκι στην αστυνομία. Το έδωσα, το πήραν οι αρχές, το έδωσαν στην ιατροδικαστή...».