Τσιόδρας: Να ενισχύσουμε τα Συστήματα Υγείας γιατί το φθινόπωρο ο κορονοϊός θα μας θυμίσει την παρουσία του

Τσιόδρας: Να ενισχύσουμε τα Συστήματα Υγείας γιατί το φθινόπωρο ο κορονοϊός θα μας θυμίσει την παρουσία του

Τόνισε ότι «χρειαζόμαστε εμβόλια που θα μας καλύπτουν για 1-2 χρόνια και όχι για 3-4 μήνες»

«Να ενισχύσουμε τα Συστήματα Υγείας γιατί το φθινόπωρο ο ιός θα μας θυμίσει και πάλι την παρουσία του» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας συμμετέχοντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Το καλοκαίρι αναμένεται να μειωθεί η πίεση από τον κορονοϊό. Αλλά αν έπρεπε να κάνουμε μια ανασκόπηση, του τι κερδίσαμε, εγώ θα έλεγα να εστιάσουμε, σε ποια σημεία δεν τα πήγαμε καλά και που μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον. Σίγουρα πρέπει να επενδύσουμε στην επιτήρηση της νόσου και όχι μόνο στους αριθμούς των νέων κρουσμάτων. Να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότητα των νέων φαρμάκων και εμβολίων και στην διαχείριση του συνδρόμου Long Covid», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέδειξε και την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά εμβόλια «που θα συνεχίσουν να μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο, αλλά να μας καλύπτουν για 1-2 χρόνια και όχι για 3-4 μήνες. Χρειάζεται να ανασχεδιάσουμε τις δοσολογίες των εμβολίων», τόνισε. Συμπλήρωσε δε, πως αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα, είναι «να ενισχύσουμε τα Συστήματα Υγείας, γιατί το φθινόπωρο ο ιός θα μας θυμίσει και πάλι την παρουσία του».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αναδείξει και την ανάγκη των καθαρών μηνυμάτων προς τον πολίτη. «Η επικοινωνία με τον κόσμο πρέπει να γίνεται με απλά λόγια και καθαρά μηνύματα. Η σωστή ενημέρωση πρέπει να γίνει η γέφυρα για να υπερπηδήσουμε την αμφιβολία», σημείωσε.