Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας αύριο Παρασκευή

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας αύριο Παρασκευή

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υποχωρήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 4 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, αλλά το βράδυ στο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.