Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η σπιτονοικυρά πέθανε από σήψη», λένε οι γιατροί στο Ρίο – Ο γρίφος με τις λίρες

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η σπιτονοικυρά πέθανε από σήψη», λένε οι γιατροί στο Ρίο – Ο γρίφος με τις λίρες

Η Ευγενία Κούτρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αιτιολογία πυρετό άγνωστης αιτίας - «Θα ερευνηθούν τα πάντα», τόνισε ο δικηγόρος συγγενών της 69χρονης

Εκτός της έρευνας για τον θάνατον των τριών παιδιών στην Πάτρα, η ελληνική δικαιοσύνη εξετάζει και αυτόν της σπιτονοικοκυράς, όπου διέμενε η οικογένεια. Το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας και η όλη της συμπερφορά έχει οδηγήσει τις αρχές να ψάχνουν τι συνέβαινε με την ιδιοκτήτρια του οικήματος, όπου διαβίωνε η αμφιλεγόμενη φαμίλια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίου, ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρας οφείλεται σε προχωρημένη σήψη, όπως μετέδωσε το Mega.

«Ήρθε ασυνόδευτη από το σπίτι με πυρετό. Ο εγκέφαλος ήταν ήδη αποδιοργανωμένος από τη σήψη, που είναι και η αιτία θανάτου. Συγκεκριμένα είχε πληγές στον γλουτό και είχε κολλήσει δύο πολυανθεκτικά μικρόβια. Έκανε πολυοργανική ανεπάρκεια και πέθανε».

Η Ευγενία Κούτρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αιτιολογία πυρετό άγνωστης αιτίας. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ερευνούν όλα τα έγγραφα από τις εξετάσεις και τα πορίσματα των γιατρών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

«Είχε ένα μόρφωμα στη μήτρα και οστεολυτικές βλάβες στα οστά του κρανίου. Εάν ζούσε θα γινόταν βιοψία και θα διαπιστώναμε την ακριβή κατάσταση του καρκίνου, αλλά πέθανε από τη σήψη, δεν πέθανε από τον καρκίνο».

Ο γρίφος με τις λίρες

Την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο η Ευγενία Κούτρα η οικιακή βοηθός που την φρόντιζε ειδοποίησε το ζευγάρι: «Τρόμαξα, πήγα κάτω αναγκαστικά. Τους λέω έτσι κι έτσι. Ήταν και ο Μάνος και η Ρούλα. Έρχεται ο Μάνος πάνω, την είδε, ξαναπήγε κάτω, πήρε η Ρούλα ‘θα έρθω εγώ’ μου λέει. Πήρε τηλέφωνο ασθενοφόρο».

Οι Αρχές ερευνούν και τις οικονομικές συναλλαγές που είχε τη δυνατότητα να κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης για λογαριασμό της θανούσης.

Την ίδια στιγμή πάντως συγγενείς αναφέρουν πως η 69χρονη γυναίκα είχε στην κατοχή της χρυσές λίρες και αυτό αποτελεί ένα νέο γρίφο στην πολύκροτη υπόθεση.

«Είμαι πενήντα, πενήντα, ότι πράγματι υπήρχανε αν δεν τα είχε εξαργυρώσει η ξαδέλφη μου και τα κράτησε από τους γονείς της. Είμαι σίγουρος ότι τέτοιο πράγμα πρέπει να υπήρχε. Από τον πατέρα της ήταν οι λίρες. Ναι είχε λίρες κληρονομιά από τον θείο μου».

Στην εκπομπή Live News μίλησε μια γυναίκα που εργάστηκε στο σπίτι της 69χρονης. Όπως αποκάλυψε, η Ευγενία Κοούτρα ήταν πολύ φοβισμένη.

«Μου είχε πει δυο φορές ότι εάν φύγω, αυτό ψάξτε από τι είναι, μόνο αυτό μου είχε πει, αλλά στην αρχή νόμιζα κιόλας ότι δεν είναι στα καλά της, ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν βγήκε αυτό, μετά τα συνδύασα. Όταν βγήκε, δεν ξέρω τώρα τι είχε δει και γιατί μου τα έλεγε».

Δικηγόρος συγγενών: «Θα ερευνηθούν τα πάντα»

Ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Λέων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αναφορικά με τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη.
Ο κ. Λέων επισήμανε αρχικώς πως έχει εκδοθεί εντολή εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί μία προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρας.

Θα ερευνηθούν τα πάντα, όπως τόνισε ο δικηγόρος, από τις νοσηλείες της στα νοσοκομεία μέχρι τους γιατρούς που την περιέθαλπταν. Σε ό,τι αφορά την εκταφή της, ο κ. Λέων ανέφερε πως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα συμβεί και μόνο εφόσον υπάρξουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Λέων εκπροσωπεί τα ξαδέρφια της Ευγενίας Κούτρα, τα οποία θέλουν να μάθουν τα ακριβή αίτια θανάτου της, καθώς μέχρι σήμεραγνωρίζουν πως πέθανε από παθολογικά αίτια.

Όπως είπε ο κ. Λέων διαθήκη της ηλικιωμένης δεν έχει βρεθεί. Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως το εν λόγω πληρεξούσιο της 69χρονης στον Μάνο Δασκαλάκη αφορούσε τη λήψη της σύνταξής της, την πληρωμή λογαριασμών και την εκπροσώπησή της σε ορισμένους οργανισμούς, και όχι για οποιαδήποτε πώληση ακίνητης περιουσίας.

Αναφορικά με την περιουσία της Ευγενίας Κούτρα, ο κ. Λέων είπε πως το τριώροφο σπίτι εκτιμάται πως έχει αξία 250-300.000 με τα βάρη του να εκτιμώνται στα 150.000 ενώ σε ό,τι αφορά τις χρυσές λίρες, οι συγγενείς δεν γνωρίζουν κάτι.