Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών της – «Είμαστε ψυχικά νεκροί»

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών της – «Είμαστε ψυχικά νεκροί»

Ζήτησαν να παραμείνει η ποινή των ισοβίων και στο Εφετείο

«Εγώ και η μητέρα της Ελένης είμαστε ψυχικά νεκροί». Ήταν τα λόγια του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννη στην συγκλονιστική του κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την δολοφονία της, το 2018 στη Ρόδο.

«Ξέρετε ποιες ήταν οι τελευταίες λέξεις του παιδιού μου «θα σας βρει ο πατέρας μου!» Ποιος πατέρας θα μπορούσε να αντέξει να ηχούν αυτές οι λέξεις καθημερινά στα αυτιά του; Όμως αντέχουμε διότι νιώθουνε ένα χρέος απέναντι στην κοινωνία, καμία άλλη γυναίκα να μην κακοποιηθεί» είπε συντετριμμένος ο Γιάννης Τοπαλούδης ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κόρη του δολοφονήθηκε γιατί αντιστάθηκε.

«Είμαι σίγουρος ότι στο σπίτι κολαστήριο πήγαν και άλλα κοριτσάκια. Η Ελένη αντιστάθηκε γι αυτό συνέβη όλο αυτό. Αν δεν ήταν η Ελένη μας θα ήταν κάποιο άλλο κοριτσάκι» κατέθεσε και έστρεψε τα βέλη του σε βάρος των κατηγορουμένων που μετά το έγκλημα τους «συνέχιζαν τη ζωούλα τους» αλλά και στους γονείς τους τους οποίους χαρακτήρισε ηθικούς αυτουργούς.

«Ενίσχυαν την θρασύδειλη συμπεριφορά των παιδιών τους. Έβριζαν και έφτυναν τους εκπαιδευτικούς. Εξαφάνιζαν, οτιδήποτε έπρεπε να εξαφανιστεί, στρώμα, κινητά κ.ά. Και η γιαγιά και ο θείος άκουγαν τις κραυγές τρόμου κόρη μας. Το παιδί μας σπάραζε και αυτοί έκαναν τους κουφούς» ανέφερε. Απευθυνόμενος στους δικαστές ο Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε « τα ισόβια να είναι ισόβια για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα» σημειώνοντας πως θα πρέπει στον ΠΚ να μπει ο όρος γυναικτοκτονία και οικογενειοκτονία.

«Πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βλέπει και τις οικογένειες των θυμάτων»

Ο τραγικός πατέρας, με περίσσεια αξιοπρέπεια, ζήτησε συγγνώμη και την κατανόηση των δικαστών για τις στιγμές έντασης. «Θα ζητήσω να υπάρχει μία δικαιολογία για τη μάνα της Ελένης. Εγώ θα σταθώ στο γεγονός ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρχει νομική εκπροσώπηση των κατηγορουμένων, ωστόσο, θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βλέπει και τις οικογένειες των θυμάτων και να προχωρούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα» είπε αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας που προηγήθηκαν.

Στην κατάθεση του ο Γιάννης Τοπαλούδης μίλησε για την κόρη του λέγοντας: «Ήταν πρόσχαρη, ευδιάθετη, συνεπής στα μαθήματα, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. Ήταν υπεύθυνη και ήθελε να βοηθάει τους συνανθρώπους της πάντα, αυτό της είχαμε εμφυσήσει. Ήταν πάντα άνθρωπος. Αυτά ήταν τα όπλα που δώσαμε στο παιδί μας». Στη συνέχεα περιέγραψε την αγωνία που βίωσαν αναζητώντας τα χαμένα ίχνη της Ελένης αλλά και τις δραματικές στιγμές όταν τους ενημέρωσαν για τη δολοφονία της.

«Είδα το βλέμμα συμπόνιας στους αστυνομικούς και τα δακρυσμένα μάτια. Εκεί έπεσε όλος ο κόσμος μου, ήρθε ένα απόλυτο κενό στη ψυχή μας. Όταν γύρισα σπίτι δεν μπορούσα να πω κάτι, απλά έκανα ένα απλό νεύμα. Να μην συμβεί σε κανέναν να δει μία μάνα να κλαίει και να μαλλιοτραβιέται όταν ακούει τον θάνατο του παιδιού της» κατέθεσε συναισθηματικά φορτισμένος και συμπλήρωσε πως δεν άντεξε να μπει στο νεκροτομείο για να δει το παιδί του.

«Μπήκε μόνο ο αδελφός μου. Την επόμενη ημέρα μας έδωσαν κλειδιά από διαμέρισμα της Ελένης. Είναι το δεύτερο πιο συγκλονιστικό που βιώνει ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του. Τρέχανε τα δάκρυα όταν μπήκαμε στο σπίτι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση πως το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο. Είχε αποτσίγαρα και στο τραπέζι κάποιες τσιχλίτσες. Πήρα όλα τα πράγματα της, ήταν οι αναμνήσεις μας. Πήρα ακόμα και τα φρούτα που είχε αγοράσει διότι τα είχε πάρει για το εαυτό της και τα έριξα μέσα στο τάφο. Δεν ήθελα να αφήσω τίποτα που ήταν της Ελένης» περιέγραψε και αναφέρθηκε στην συγκλονιστική στιγμή που συνόδευσε το νεκρό παιδί του πίσω στο Σιδηρόκαστρο για την κηδεία.

«Σκεφτόμουν να ανέβει λίγο πιο ψηλά το αεροπλάνο μπας και το άψυχο σώμα της Ελένης συναντήσει την ψυχή της και ζωντανέψει ξανά. Το τραγικότερο δράμα που μπορεί να ζήσει ένας γονιός να συνοδέψει το παιδί του στην τελευταία κατοικία. Εύχομαι σε όλους να έχουν ένα πιο μικρό σταυρουδάκι να κουβαλούν. Σε εμάς δυστυχώς έτυχε αυτός ο σταυρός» κατέθεσε.

«Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι…»

Να παραμείνει η ισόβια ποινή που επιβλήθηκε στους δυο κατηγορούμενους πρωτόδικα ζήτησε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου. «Από όταν το μάθαμε, δε θυμάμαι τίποτα, μόνο ένα σκοτάδι, κενό. Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι…» είπε η γυναίκα συγκλονισμένη και μίλησε για το παιδί της λέγοντας πως «ήταν ένα καλό παιδί, με φιλότιμο, καλοσυνάτο. Δεν είχε πονηριά, δεν ήταν αγαθιάρα αλλά ήθελε να πιστεύει στο καλό. Σε αυτό που δείχνει κάποιος. Έδινε και έπαιρνε. Δεν ήταν πονηρό παιδί. Τα έδινε όλα…» .

Η μητέρα της Ελένης είπε στους δικαστές πως έχει μετανιώσει που δεν φρόντισε να πάρει το παιδί της μεταγραφή από τη σχολή της στην Κομοτηνή. «Έχω μετανιώσει χίλιες φορές. Πώς την άφησα σε αυτό το νησί των βιαστών και των δολοφόνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως φιλοδοξία της Ελένης ήταν να υπηρετήσει στο διπλωματικό Σώμα και γι αυτό προσπαθούσε σκληρά. «Της έλεγα να προσπαθεί, τίποτα δε μας χαρίζεται, τα αγαθά κόποις κτώνται. Εγώ και ο πατέρας της με την αξία μας κάναμε ό, τι κάναμε. Εδώ και 40 μήνες και 3 ημέρες δυστυχώς εγώ αδυνατώ να πάω στο σχολείο» τόνισε.

Η Κούλα Αρμουτίδου ανέφερε πως το διάστημα πριν το έγκλημα η Ελένη «ήταν μια χαρά» ενώ αντέδρασε σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης σχετικά με τις σχέσεις τους με το παιδί τους , τις επικοινωνίες τους και τα χρήματα που της έστελναν. Οι τόνοι ανέβηκαν με την μάρτυρα να απευθύνεται στον συνήγορο υπεράσπισης λέγοντας :«Τι είναι αυτά που λες δεν ντρέπεσαι; Είναι ελεεινός, δεν τον αντέχω! Χάνω το παιδί μου και με τι ασχολείσαι;» και την πρόεδρο του δικαστηρίου να απαγορεύει τις ερωτήσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...