Ρόδος: Θείος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος των δύο ανήλικων ανιψιών του

Ρόδος: Θείος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος των δύο ανήλικων ανιψιών του

Τι υποστηρίζει ο 30χρονος κατηγορούμενος - Σοκ προκαλούν όσα αναφέρονται στη δικογραφία

Για ασελγείς πράξεις σε βάρος των δύο ανήλικων ανιψιών του κατηγορείται 30χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Η δίκη όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, έχει προσδιοριστεί να γίνει αύριο 6 Απριλίου και ο 30χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και σωματικής βλάβης αδυνάμων ατόμων (ανηλίκων) κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση έχει εκτυλιχθεί σε νησί των Δωδεκανήσων και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα, όλα φέρονται να ξεκίνησαν το 2013 και το 2014. Τα δύο ανήλικα παιδιά φιλοξενούνταν κατά διαστήματα στο σπίτι της γιαγιάς τους, καθώς οι γονείς τους εργάζονταν και εκεί διέμενε και ο 30χρονος. Μία από τις φορές αυτές ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε ένα από τα ανήλικα παιδιά, το οποίο τότε ήταν ηλικίας 9-10 ετών.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2019, διάστημα κατά το οποίο τακτικά επέβλεπε προσωρινά τα ανίψια του τα οποία και φιλοξενούσε στο σπίτι του, έκανε μπάνιο ξεχωριστά ο ίδιος τα δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας τότε 11 και 13 ετών αντίστοιχα (το 2017) παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετά μεγάλα και μπορούσαν να κάνουν μόνα τους. Κατά τη διάρκεια του μπάνιου ο 30χρονος κατηγορείται ότι προέβαινε σε ασελγείς πράξεις ενώ το ίδιο γινόταν και όταν κοιμόταν μαζί με τα παιδιά (και οι τρεις).

Ο ίδιος φέρεται από το Νοέμβριο του 2017 έως το Μάρτιο του 2019 να προκαλούσε σωματικές βλάβες στα παιδιά, τα οποία κατηγορείται ότι χαστούκισε και τσιμπούσε τα γεννητικά τους όργανα. Μετά την καταγγελία, σε βάρος του 30χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, όπου συνοδευόμενος από το συνήγορο του αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται.

Ο 30χρονος μάλιστα επικαλέστηκε και τις υπεύθυνες δηλώσεις που είχαν κάνει, λίγες ημέρες νωρίτερα από την απολογία του, οι γονείς των δύο παιδιών, σύμφωνα με τις οποίες πείστηκαν από τις εξηγήσεις που τους είχε δώσει και ανασκεύασαν την εσφαλμένη εντύπωση που τους είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 30χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.