Ταξιτζής παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες και απαίτησε διπλάσιο κόμιστρο απ’ ό,τι έγραψε το ταξίμετρο

Ταξιτζής παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες και απαίτησε διπλάσιο κόμιστρο απ’ ό,τι έγραψε το ταξίμετρο

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.400 ευρώ και θα του αφαιρεθεί δια βίου το δίπλωμα, καθώς είναι υπότροπος

Ένας 52χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τροχαίες παραβάσεις και είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός κατηγορείται, ότι επιβίβασε δύο πελάτισσες έξωθεν Νοσοκομείου, με προορισμό περιοχή του Λεκανοπεδίου και κατά την αποβίβαση απαίτησε και εισέπραξε διπλάσιο ποσό, από αυτό που ανέγραφε το ταξίμετρο. Επιπλέον, δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από αυτές διαδρομή, επιδεικνύοντας πέραν των άλλων επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, παραβιάζοντας τρεις φορές τον ερυθρό σηματοδότη.

Ως εκ τούτου, ο 52χρονος συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ περαιτέρω του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2.400 ευρώ. Επιπρόσθετα, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του δια βίου, καθώς έχει συλληφθεί τρεις φορές μέσα σε διάστημα 5 ετών να παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη.