Τοπικές βροχές και νεφώσεις προβλέπονται για αύριο Τρίτη

Τοπικές βροχές και νεφώσεις προβλέπονται για αύριο Τρίτη

Άνοδος της θερμοκρασίας και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στη Νότια Ελλάδα

Την Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα, κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα και στο Αιγαίο. Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στη Νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το καιρικό δελτίο meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.