Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πληροφορίες για εντοπισμό και άλλων ουσιών εκτός από την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πληροφορίες για εντοπισμό και άλλων ουσιών εκτός από την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Τη Δευτέρα η απολογία της 33χρονης στον ανακριτή

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν πλέον στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, έπειτα από από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές ίσως ανιχνευθούν κι άλλες ουσίες εκτός από την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα ενώ τις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται από την άτυπη επιτροπή που εξετάζει τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών υπό τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη και το πόρισμα για τη Μαλένα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο παθολόγος-κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας εξήγησε ότι η κεταμίνη δεν είναι ένα φάρμακο που κυκλοφορεί ευρέως και δεν μπορεί κανείς να το βρει στα φαρμακεία, καθώς πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία σε φαρμακαποθήκη.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κατηγορούμενης τόνισε ότι αυτή συνεχίζει να υποστηρίζει την υπερασπιστική της γραμμή και να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης.

Τη Δευτέρα απολογείται στον ανακριτή η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. Περίπου 2,5 ώρες κράτησαν οι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, αναζητώντας στοιχεία και βάζοντας στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της μητέρας.

Στόχος, να απαντηθεί από πού και με ποιον τρόπο η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε τη φονική κεταμίνη.

Ταυτόχρονα, ανοίγει νέος κύκλος ερευνών για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών.

Ο εντοπισμός της κεταμίνης στο σώμα της 9χρονης από τον ιατροδικαστή, φώτισε τη λύση της υπόθεσης, όμως καταλυτικές ήταν ακόμα δύο καταθέσεις: της νοσηλεύτριας που άκουσε τη μητέρα με ψυχρότητα να αναγγέλλει το θάνατο του παιδιού της, αλλά και ο καρδιοχειρουργός που τοποθέτησε τον απινιδωτή στο κορμάκι της 9χρονης, συνέβαλαν ώστε να οδηγηθούν οι αρχές στη σύλληψη της μητέρας.