Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας μετά το μικρό διάλειμμα

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μετά από τη μίνι βελτίωση του καιρού τις δυο τελευταίες μέρες, νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πολύ ισχυροί άνεμοι, μέχρι και 8 μποφόρ συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις προσεχείς μέρες. Η επιδείνωση θα σημειωθεί από σήμερα το βράδυ.

Αύριο το πρωί, το μέτωπο της κακοκαιρίας θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα πλήξουν την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν την Κυριακή στα βόρεια της χώρας.

Στην Αττική, βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο το πρωί. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν το βράδυ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη. Βελτίωση και στη συμπρωτεύουσα από το βράδυ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ, ενώ θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.