Δημήτρης Λιγνάδης: Καταθέτει ο δεύτερος άνδρας που καταγγέλλει βιασμό

Δημήτρης Λιγνάδης: Καταθέτει ο δεύτερος άνδρας που καταγγέλλει βιασμό

Ο 25χρονος κατηγορεί τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη ότι τον βίασε ενώ ήταν 17 ετών

Ο δεύτερος νεαρός άνδρας που καταγγέλλει για βιασμό τον Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να ανέβει σήμερα στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο 25χρονος Αιγύπτιος κατηγορεί τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη ότι τον βίασε ενώ ήταν 17 ετών γεγονός που ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά.

Ο νεαρός άνδρας φέρεται να μιλά για την γνωριμία του με τον σκηνοθέτη το 2014, μέσω ενός συμμαθητή του που γνώριζε, όπως λέει, πως το όνειρο του ήταν να ασχοληθεί με το θέατρο και την τηλεόραση. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο σκηνοθέτης του έλεγε πόσο όμορφος ήταν και υποσχόταν να τον βοηθήσει επαγγελματικά», με αποτέλεσμα «αυτό να εξυψώσει ηθικά τον ανήλικο που δεν είχε καμία υποστήριξη από την οικογένεια του και να τον κάνει να εμπιστευθεί απόλυτα τον κατηγορούμενο και να συνάψουν σχέση κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος τον επισκεπτόταν συχνά στο διαμέρισμα του».

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεχόταν στο σπίτι του και άλλους ανήλικους ενώ στο μεταξύ το φερόμενο θύμα και ο Δημήτρης Λιγνάδης είχαν ερωτικές επαφές. «Ο κατηγορούμενος του έλεγε ότι αυτό συνέβαινε, επειδή τον αγαπούσε, δημιουργώντας του έτσι, ακόμα βαθύτερα συναισθήματα, καθώς ένιωθε ότι τον ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Συνήθιζε μάλιστα, αυτόν και δύο ακόμη φίλους του, ανήλικους επίσης, να τους αποκαλεί «τα παιδιά του Λιγνάδη» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές.

Το καλοκαίρι του 2015, ο νεαρός άνδρας καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώ βρίσκονταν στην Επίδαυρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την μαρτυρία η σχέση του με τον κατηγορούμενο «συνεχίστηκε, διότι δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει όσα του προσέφερε, όπως παραδέχεται».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αντικρούοντας όσα του αποδίδει ο νεαρός κάνει λόγο για αντιφάσεις ισχυριζόμενος ότι τις ημέρες που επικαλείται ο ίδιος δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο αλλά στην Ιθάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η αλλαγή στις επίμαχες ημερομηνίες «δεν πρέπει να θεωρηθεί ύποπτη, καθώς έκτοτε έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα που δικαιολογεί την εξασθένηση της μνήμης».