Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι προβληματίζει περισσότερο τους Έλληνες στην καθημερινότητά τους

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι προβληματίζει περισσότερο τους Έλληνες στην καθημερινότητά τους

Πώς αντιμετωπίζουν τις πρόσφατες ανατιμήσεις και ποιες δαπάνες φοβούνται περισσότερο

Η ακρίβεια είναι αυτό που προβληματίζει στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα "τι σας προβληματίζει στην καθημερινότητά σας"

- Οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες το 85% απαντά πολύ, το 5% μέτρια, το 2% ελάχιστα έως καθόλου και το 8% δεν απαντά.

- Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι συνέπειες τους το 77% απαντά πολύ, το 10% μέτρια, το 4% ελάχιστα έως καθόλου και το 9% δεν απαντά

- Η πανδημία το 54% απαντά πολύ, το 19% μέτρια, το 18% ελάχιστα έως καθόλυ και το 9% καθόλου.

Όσον αφορά ποια κατηγορία εξόδων σας προβληματίζει περισσότερο:

- Η ηλεκτρική ενέργεια απαντά το 45%

- Το φυσικό αέριο.πετρέλαιο απαντά το 20%

- Τα τρόφιμα απαντά το 13%

- Τα καύσιμα απαντά το 12%

- Δεν απάντησε το 10%.

Τέλος, όσον αφορά το πώς κρίνουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, το 48% απαντά ότι έχουν βάση, αλλά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι απαράδεκτες, το 30% απαντά ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας δεν έχουν βάση και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι απαράδεκτες, το 8% ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας έχουν βάση και είναι αποδεκτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και το 14% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση της Pulse διενεργήθηκε το διάστημα 27-29 Μαρτίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.207 πολιτών από όλη την Ελλάδα με δικαίωμα ψήφου.