Γκίκας Μαγιορκίνης: Σιγά-σιγά μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σιγά-σιγά μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό

«Οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να τον υποτιμούν»

Στην ενημέρωση από το Υπουργείο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «τουλάχιστον 10 self test έχει κάνει ο καθένας από μας στη χώρα»,ενώ απέδωσε στον εμβολιασμό το χαμηλό ποσοστό που καταγράφουν οι αριθμοί όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες, δηλαδή τις διασωληνώσεις και τους θανάτους.

«Σιγά-σιγά μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να τον υποτιμούν και να έρχονται άμεσα σε επαφή με το θεράποντα γιατρό τους» για να τους δώσει τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν.

Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι ανεμβολίαστοι στις μεγάλες ηλικίες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αντιικά φάρμακα, είπε ότι « έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς γίνονται περίπου 700 αιτήσεις την ημέρα» και η εκτίμηση είναι -παρότι τα στοιχεία, είναι πρόωρα- ότι η χρήση τους έχει αποτρέψει νοσηλείες. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι γιατροί μόνο ξέρουν ποιοι θα πρέπει να πάρουν και ποιο φάρμακο και γι' αυτό θα πρέπει οι ασθενείς να τους συμβουλεύονται, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.