Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αυτός που ήταν με την Τζωρτζίνα πριν πεθάνει της χορήγησε την κεταμίνη»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αυτός που ήταν με την Τζωρτζίνα πριν πεθάνει της χορήγησε την κεταμίνη»

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης δηλώνει κατηγορηματικά, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να το κάνει

Κατηγορηματικός εμφανίσθηκε ο ιατροδικαστής Στέφανος Τσαντίρης μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, της την χορήγησε το άτομο που ήταν μαζί της, λίγο πριν καταλήξει το άτυχο παιδί, τονίζοντας ότι στο δωμάτιο του νοσοκομείου με το κορίτσι ήταν μόνο η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κεταμίνη υπάρχει και στο παρεμπόριο ως λευκή σκόνη, που χρησιμοποιείται σε εγκληματικές πράξεις, γιατί εξουδετερώνει κάθε αντίσταση, προκαλεί αναισθησία και θάνατο σε μεγαλύτερες δόσεις, τόνισε ο ιατροδικαστής. Είναι ουσία που μπορεί επίσης να κλαπεί και από νοσοκομείο ή φαρμακείο και ως προς τη χορήγησή της ανέφερε, ότι ως υδατοδιαλυτή και λιποδιαλυτή έχει ταχεία δράση ενδοφλέβια ή ενδομυικώς και βραδεία από το στόμα, ενώ σημείωσε, ότι έχουν καταγραφεί «και άλλοι τρόποι». «Τα 6 μιλιγκράμ σε παιδί είναι θανατηφόρα δόση αλλά πρέπει να ξέραμε την οδό χορήγησης», τόνισε.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ακόμη, ότι οι ανακριτικές αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη. Για την κατηγορούμενη ο ιατροδικαστής μίλησε για άτομο, που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να είχε χορηγηθεί κεταμίνη και στα άλα δύο παιδιά, ο κ. Τσαντίρης είπε, ότι το ενδεχόμενο απομακρύνεται, αλλα η τελική απάντηση αναμένεται από τους αρμόδιους εμπειρογνώμονες. «Εγώ επιμελήθηκα το περιστατικό το 2020, δύο χρόνια μετά την εξέταση της 3,5 ετών Μαλένας, με επαναξιλόγηση ευρημάτων», είπε ο κ. Τσαντίρης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο ιατροδικαστής είχε επισημάνει, ότι «ουσίες όπως η κεταμίνη, εκτός από την θανατηφόρα δράση τους αφήνουν κάποιες φορές κάποιες ουσίες και ένα αποτύπωμα σε κάποια όργανα-στόχους. Αν υπάρχει οργανικό εύρημα στην Τζωρτζίνα, που έχει καταγραφεί στην Μαλένα και οφείλεται σε βλάβη οργάνου-στόχου, όπως στην Τζωρτζίνα, που είναι γεγονός ότι έχει λάβει αυτή την ουσία, τότε ανοίγει και ένας συσχετισμός που θα το κρίνουν οι αρμόδιοι που έχουν επιληφθεί».