Κιλκίς: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε ποδοσφαιριστή

Κιλκίς: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε ποδοσφαιριστή

Το 36χρονο θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και η δίκη αναβλήθηκε

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 13 Απριλίου, οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος 36χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ύστερα από αγώνα για το πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς, ανάμεσα στον «Απόλλωνα Πευκοδάσους» και τον «Μακεδονικό Γρίβα» που διεξήχθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, αλλά η απουσία του παθόντα και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης, οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης.

Σε αντίθεση με την προ ημερών, πρώτη αναβολή, όταν αποφασίστηκε να μην αρθεί η κράτησή τους, το Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι και οι έξι συλληφθέντες υπό τους εξής, όμως, περιοριστικούς όρους: να μην προσεγγίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις των δύο συγκεκριμένων ομάδων και να δίνουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής όταν αγωνίζονται οι συγκεκριμένοι σύλλογοι.

Η δίωξη που τους ασκήθηκε αφορά τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παραβίασης του νόμου περί Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μία ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 22 έως 42 ετών) αφού πλησίασαν με οχήματα τον 36χρονο ποδοσφαιριστή, του επιτέθηκαν ασκώντας εναντίον του σωματική βία. Η δικογραφία περιλαμβάνει και έβδομο πρόσωπο που παραμένει ασύλληπτο, όπως επίσης τουλάχιστον δύο ακόμη άγνωστα άτομα, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των κατηγορούμενων είναι ένας 29χρονος στρατιωτικός, ο οποίος μετά το συμβάν μήνυσε τον 36χρονο, καταγγέλλοντας ότι επιχείρησε να τον τραυματίσει με μαχαίρι, αντικείμενο το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε στο σημείο τού επεισοδίου.

Αφορμή για όσα καταγγέλθηκε ότι συνέβησαν φαίνεται να αποτέλεσε διένεξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, με φερόμενους «πρωταγωνιστές» τον 36χρονο και τον 29χρονο.