Τζανάκης: Δεν έχει αποδειχτεί το όφελος της τέταρτης δόσης εμβολίου

Τζανάκης: Δεν έχει αποδειχτεί το όφελος της τέταρτης δόσης εμβολίου

Υπέρ την κατάργησης του προστίμου σε ανεμβολίαστους και του Covid pass τάσσεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 του κορονοϊού υπερπηδά την καλή προστασία που είχαμε από τα εμβόλια, ως προς τη μόλυνση, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι "η τέταρτη δόση δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει διακριτό κλινικό όφελος".

Ερωτηθείςσχετικά με την κατάργηση του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, τάχθηκε υπέρ, λέγοντας ότι "όσο περνάμε σε επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης πάνω από 80%, προσθέτοντας και την ανοσοπροστασία από τη φυσική νόσηση, το πρόστιμο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να καταργηθούν".

"Θα πρέπει να προσέξουμε μην περάσει λάθος μήνυμα στον κόσμο και χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας του" ανέφερε, πλην όμως τόνισε πως "θα πρέπει να ξέρουμε, ότι αυτή τη στιγμή με μία Όμικρον 2, η οποία σχεδόν υπερφαλαγγίζει τα εμπόδια και μπορεί να μολύνει τον οποιονδήποτε εμβολιασμένο, δεν εξυπηρετούν πλέον πρακτικούς σκοπούς αυτά τα μέτρα". Καθώς, όπως επισήμανε "η Όμικρον 2 υπερπηδά την καλή προστασία που είχαμε από τα εμβόλια, ως προς τη μόλυνση".