Μίνα Γκάγκα: Την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των χαπιών της Pfizer για τον κορονοϊό

Μίνα Γκάγκα: Την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των χαπιών της Pfizer για τον κορονοϊό

«Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ το κόστος του είναι πολύ μικρότερο»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ληταν στην αποψινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και αναφέρθηκε στα χάπια της Pfizer.

«Ήρθαν σήμερα τα χάπια της Pfizer κατά της COVID-19 στη χώρα και από εβδομάδα θα ξεκινήσει η χορήγηση τους στους ασθενείς» ανέφερε η Μίνα Γκάγκα και εξήγησε: «παράλληλα συνεχίζεται η χορήγηση της μολνοπιραβίρης, του φαρμάκου της Merck με καλά αποτελέσματα».

Ωστόσο υπενθύμισε ότι «ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ το κόστος του είναι πολύ μικρότερο για το δημοσιονομικά της χώρας σε σχέση με τα χάπια», μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Η πανδημία είναι ακόμη εδώ» υπογράμμισε η κα Γκάγκα. «Έχουμε πάνω από 20 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, γεγονός που μας απασχολεί» επισήμανε.

Επιπλέον έδωσε μερικά συνοπτικά στοιχεία για την πανδημία:

«Από την αρχή της πανδημίας έχουμε 170.000 νοσηλείες για ασθενείς με COVID-19 και παράλληλα 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα. Πρέπει να βγούμε σε μια κανονικότητα αλλά κρατώντας τα μέτρα προφύλαξης και προσέχοντας. Να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά παράλληλα με προσοχή».

Σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης το τελευταίο διάστημα η κα Γκάγκα σημείωσε πως «στο πρώτο πανδημικό κύμα είχαμε πολλές παράλληλες λοιμώξεις από γρίπη και κορονοϊό – τότε υπήρχε αρκετή γρίπη και τα μέτρα είχαν μόλις εφαρμοστεί – αλλά ακόμη και με τη διπλή λοίμωξη δεν είχαμε μοιραία συμβάντα».