Πέθανε η δημοσιογράφος Ζέζα Ζήκου

Πέθανε η δημοσιογράφος Ζέζα Ζήκου

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στις εφημερίδες «Παραπολιτικά» και «Εστία»

Το θάνατο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ζήκου, η οποία «έφυγε» σήμερα μετά από σύντομη νοσηλεία, ανακοίνωσε «με θλίψη» το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Η Γεωργία (Ζέζα) Ζήκου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία. Μετά την αποφοίτησή της από το Γυμνάσιο φοίτησε στη Σχολή Στελεχών Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα ναυτιλιακών σπουδών στο London School of Foreign Trade.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1980 στην εφημερίδα «Ακρόπολις», ενώ το 1983 μετακινήθηκε στην εφημερίδα «Εξπρές» καλύπτοντας θέματα ναυτιλίας. Το 1987 ξεκίνησε τη μακρόχρονη συνεργασία της με την εφημερίδα «Η Καθημερινή» σε θέματα διεθνούς οικονομίας, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στις εφημερίδες «Παραπολιτικά» και «Εστία».

Η Γεωργία Ζήκου εργάστηκε άοκνα και με συνέπεια. Υπήρξε έγκυρη αρθρογράφος, γνώστης των οικονομικών θεμάτων σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο ενώ ταυτόχρονα παρέμεινε μια ευγενική παρουσία και μία εξαιρετική συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά την αγαπητή Ζέζα και «συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα την αδελφή της και συνάδελφο μας Μαρίτα».